47. Међународни београдски преводилачки сусрети 20 – 22. октобар 2022. ПРЕВОЂЕЊЕ ИНТИМНО

47. Међународни београдски преводилачки сусрети 20 – 22. октобар 2022. ПРЕВОЂЕЊЕ ИНТИМНО
05/11/2022

После две године дружења у дигиталној сфери, 47. Међународни преводилачки сусрети поново се одржавају уживо, у просторијама УКПС у Француској 7.

У четвртак, 20. октобра у 18 часова свечано ћемо дочекати овогодишње госте, а радни део скупа званично ће почети у петак, 21. октобра у 10:30, када ће председник УКПС Душко Паунковић званично отворити сусрете.

На првом округлом столу, од 11 часова, почасни гост-писац, чији ће преводиоци ове године имати прилике да се сретну са аутором чија су дела преводили, биће Владимир Пиштало, а разговор ће модерирати Милош Константиновић. Истог дана од 16 часова биће одржан округли сто, „Превођење интимног: дијалог са читаоцем (есеји, путописи, мемоари)“. Разговор ће водити Весна Стаменковић.

Након завршеног првог дана Сусрета, у петак, 21. уктобра у 19 часова, у просторијама Удружења биће одржана свечана додела награде „Бранко Јелић“ коју за најбоље преводе с француског језика заједно додељују УКПС и Француски институт у Србији.

У суботу, последњи дан БЕПС-а, од 11 часова биће одржан други округли сто, „Превођење интимног: дијалог са собом (дневници, преписка)“, који ће модерирати Ивана Томић.

На самом крају програма, у суботу од 16 часова, на ред долази „Преводаџисање“ – кратки сусрет књижевних преводилаца с одабраним домаћим ауторима у кафе-књижари „Штрик“ у престоничкој Влајковићевој улици.

Календар догађаја